Калі спытаць любога беларуса, што елі і пілі нашы продкі, ён успомніць дранікі, мачанку, бліны.
Сапраўды страў у беларускай кухні — сотні. Спазнаць як папулярныя, так і малавядомыя стравы прапануе кафэ «Убарць» Лельчыцкага філіяла Гомельскага абласнога спажывецкага таварыства, размешчанага па вуліцы Савецкая 46.
У рамках святкавання Дня народнага адзінства, а таксама ў мэтах папулярызацыі беларускай нацыянальнай кухні ў кафэ праходзіць «Адзіны дзень беларускай кухні».
Канешне, стравы з бульбы сталі візітнай карткай нашай кухні. Але нацыянальная кухня Беларусі развівалася стагоддзямі і некаторыя старажытныя рэцэпты захаваліся да нашых дзён. Таму ў меню прадстаўлены разнастайныя стравы з улікам кулінарнага каларыту Лельчыцкага раёна.
Жыхарам і гасцям прапануюць — бліны тоўстыя, узвар, бабку, грэчку з грыбамі, дранікі, клёцкі.
Прыходзьце паспрабаваць!
Анна ЮШКЕВИЧ.
Фото Александра ШАПОРДА.